Slijmbeursontsteking operatie

Slijmbeursontsteking operatie

Wanneer een slijmbeurs ontstoken is wordt dit tegenwoordig niet meer zo vaak en snel geopereerd. Een operatie is echt de laatste optie. Eerst wordt afgewacht of de slijmbeurs zich natuurlijk hersteld. Is dit niet het geval dan kan een injectie of fysiotherapie overwogen worden. Dit heeft een aantal redenen.

Risico’s operatie slijmbeurs

De operatie brengt bepaalde risico’s met zich mee. Zoals elke operatie overigens. Een slijmbeurs ligt tegen pezen en spieren aan. Wanneer een slijmbeurs wordt verwijderd is er dus een kans dat deze weefsels beschadigen. Dit geeft een verstoring in de functie van de spieren. Het bewegen gaat moeilijker. De kracht gaat achteruit en soms zijn bewegingen blijvend beperkt.

Groei slijmbeurs

Een slijmbeurs kan dus door middel van een operatie verwijderd worden. Een slijmbeurs groeit na de operatie echter vanzelf weer aan.

Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking

Niet iedere huisarts verwijst patiënten met een slijmbeursontsteking door naar de fysiotherapeut. Misschien is bij de huisartsen niet bekend dat fysiotherapie de pijnklachten aanzienlijk kan verminderen en het herstel kan versnellen. Fysiotherapie is zinvol bij een slijmbeursontsteking aan de schouder en heup.

Tegenwoordig (sinds 2006) is het ook mogelijk om zonder verwijzing van de huisarts naar de fysiotherapeut te gaan. De fysiotherapeut begint dan met een screening om te bekijken of u bij hem aan het juiste adres bent.

TOP
banner