Slijmbeursontsteking arm

Een slijmbeursontsteking kan op verschillende plaatsen in de arm voorkomen. Bijvoorbeeld de pols, elleboog en schouder.
 

Symptomen

Een slijmbeursontsteking gaat met veel pijn gepaard. Dit heeft u kunnen lezen op de andere webpagina’s of heeft u wellicht zelf ondervonden. Een acute slijmbeursontsteking geeft heftige pijn, waardoor de arm moeilijk bewogen kan worden. Deze acute slijmbeursontsteking wil soms met de goede maatregelen ook weer acuut wegtrekken. Een chronische slijmbeursontsteking is een ander verhaal. Een chronische slijmbeursontsteking krijg je als je met een ‘gewone’ slijmbeursontsteking doorloopt. Wanneer deze te lang blijft zitten, kan de klacht chronisch worden en er is dan geen tot weinig kans dat deze nog uit zichzelf weggaat.

Pijn in de hele arm

Wanneer u een slijmbeursontsteking in de arm heeft, kan het zijn dat de pijnklachten doorstralen door de hele arm. Het is vaak zo dat de pijn naar beneden doorstraalt: een slijmbeursontsteking in de schouder geeft ook pijn in de bovenarm, soms zelfs tot de vingers. Een slijmbeursontsteking in de elleboog straalt vaak door tot in de onderarm en een slijmbeursontsteking in de pols zal tot in de hand / vingers gevoeld kunnen worden. Dit wordt vaak omschreven als een tinteling, een doffe pijn, die bij enige beweging een felle scheut geeft op de plaats van de slijmbeurs. Vaak is er ook een moe gevoel in de gehele arm.

Ontstekingsfactoren slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking gaat vaak gepaard met ontstekingsfactoren, hieraan kun je herkennen of het een slijmbeursontsteking is of bijvoorbeeld een peesontsteking (dit verschil is soms moeilijk te maken). Kenmerken waaraan je een ontsteking kunt herkennen zijn roodheid, zwelling en drukpijn op de plek. Wanneer er een beweging wordt gemaakt waarmee de slijmbeurs wordt bekneld, zal de pijn toenemen. Dit is verklaarbaar doordat er dan meer druk komt op een structuur die al ontstoken is.

Voor meer specifieke informatie over slijmbeursontsteking in de schouder of elleboog.

 

TOP
banner