Slijmbeursontsteking schouder symptomen

Slijmbeursontsteking schouder symptomen

Symptomen slijmbeursontsteking schouder

Een slijmbeursontsteking in de schouder is vaak te herkennen aan specifieke symptomen. Zeker wanneer de ontsteking acuut is, zijn de symptomen vaak duidelijk aanwezig. Een chronische ontsteking geeft nogal andere klachten dan een acute ontsteking. Wanneer we zouden kijken naar de werking van ons brein bij pijnklachten, is er ook een duidelijk verschil tussen acute en chronische pijn. In dit artikel hebben we het over een acute ontsteking aan de slijmbeurs van de schouder.

Pijn in de schouder

Pijn is een belangrijk symptoom bij een acute slijmbeursontsteking in de schouder. De slijmbeurs in de schouder geeft bij een ontsteking vaak pijn aan de buitenzijde van de schouder, de laterale zijde. De pijn is duidelijk aanwezig in rust, maar neemt fors toe tijdens bewegen van de schouder. Druk op de slijmbeurs geeft een toename van de pijn. Als de rechter schouder ontstoken is, zal het liggen op de rechter zijn zeer pijnlijk tot misschien wel onmogelijk zijn.

Beweeglijkheid van de schouder

Bij een slijmbeursontsteking is de beweeglijkheid van de schouder fors beperkt. Hoe verder de arm van het lichaam af wordt bewogen, hoe meer pijn er aanwezig is. Als de slijmbeurs acuut ontstoken is, lukt het bijna niet om de arm nog bovenhands te bewegen, de arm boven schouderhoogteKracht van de schouder bij een slijmbeursontsteking

Eigenlijk is de kracht van een schouder bij een acute slijmbeursontsteking niet te testen. Doordat er zo’n heftige pijn aanwezig is, werkt dit als het ware verlammend op de spieren. Een test geeft dus geen reëel beeld van hoeveel kracht er nu daadwerkelijk in de schouder zit. Het is wél zo, dat bij een slijmbeursontsteking in de schouder altijd een verminderd vermogen is om kracht te zetten. Wanneer u met een slijmbeursontsteking bij de fysiotherapeut komt, kan het heel goed zo zijn dat hij de kracht van de schouder wel in kaart brengt.

Oorzaak van een slijmbeursontsteking in de schouder

Vaak is er wel ergens een oorzaak aan te wijzen wanneer de slijmbeurs in de schouder plotseling ontstoken raakt. Deze klacht ontstaat vaak in korte tijd. In korte tijd neemt de pijn enorm toe. Vaak hangt de klacht samen met overbelasting. Bij een slijmbeursontsteking in de schouder kan dit bijvoorbeeld schilderen zijn, of een balsport waarbij veel bovenhandse bewegingen worden gemaakt.

Ontstekingssymptomen bij slijmbeursontsteking schouder

Er kunnen bij een slijmbeursontsteking in de schouder één of meerdere ontstekingssymptomen aanwezig zijn. Deze worden besproken in ontstekingssymptomen slijmbeursontsteking schouder

TOP
banner