Slijmbeursontsteking schouder klachten

Een slijmbeursontsteking in de schouder geeft vaak duidelijke klachten. Het is hierdoor vaak niet zo moeilijk om een acute slijmbeursontsteking in de schouder te onderscheiden van andere schouderklachten, zoals bijvoorbeeld een frozen shoulder of een instabiele schouder.

Pijn in de schouder

Het meest op de voorgrond staat pijn aan de schouder. De pijn van een slijmbeursontsteking aan de schouder wordt vaak omschreven als intens, heftig. De pijn is aanwezig in rust, en neemt toe wanneer de schouder bewogen wordt. Soms straalt de pijn door de hele arm, of geeft het een warme gloed in de arm. Ook kan er zelfs wat tinteling in de arm of vingers ontstaan. Bij sommige schouderklachten kun je door de pijn heen bewegen. Bijvoorbeeld: bij het heffen van de arm ontstaat pijn. Wanneer de arm toch omhoog wordt getild, neemt de pijn later weer af. Bij een slijmbeursontsteking kun je hier niet doorheen bewegen; de pijn neemt alleen maar toe.

Beperkte beweeglijkheid van de schouder

Hoe verder de arm van het lichaam af bewogen wordt, hoe minder ruimte er in de schouder is. Er komt dan ook meer druk op de slijmbeurs te staan. Dit geeft pijn, dus hoe hoger de arm bewogen wordt, hoe meer druk op de slijmbeurs, hoe meer pijn. Bij een slijmbeursontsteking kun je over het algemeen niet door de pijn heen bewegen. Dit in tegenstelling tot sommige andere klachten.

De schouder is beperkt in activiteiten

Door de ontsteking en de klachten die er daardoor zijn, kun je minder met de schouder doen. Soms doet de schouder zelfs in rust al hevige pijn. De arm kan dan moeilijk van het lichaam af worden bewogen. Dingen als ramen lappen, stofzuigen, soms ook computeren, balspelen. Zeker in de eerste acute fase is de schouder veel beperkt. Wanneer de slijmbeursontsteking chronisch is, worden de klachten -en dus beperkingen- minder. De klacht is dan langer aanwezig, maar minder heftig.

TOP
banner