Slijmbeursontsteking schouder injectie

Als de slijmbeurs in de schouder ontstoken is, kan hier een injectie voor gegeven worden. De huisarts mag dit zelf doen, of je hiervoor doorsturen naar het ziekenhuis. Een injectie wordt niet zomaar gegeven; eerst moeten de andere behandelingen geprobeerd zijn. Wanneer dit geen, of onvoldoende effect heeft, kan worden besloten een injectie te geven.

Een injectie

De injectie die gegeven wordt bij een slijmbeursontsteking is meestal een cortico-costeroid injectie. Deze bevat pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen. Omdat de injectie lokaal bij de slijmbeurs gegeven wordt, werkt dit vaak snel en effectief. Een injectie klinkt misschien eng, maar is zo pijnlijk nog niet. Het wordt ingebracht met een dun naaldje.

Hoe vaak mag een injectie worden gegeven?

Een injectie bij een slijmbeursontsteking mag meerdere keren gegeven worden, als dit nodig blijkt te zijn. Hier kan voor gekozen worden als de pijn na de injectie bijvoorbeeld nog niet helemaal weg is. Meestal zitten er dan twee tot vier weken tussen de injecties.

Hoe snel werkt een injectie?

Een injectie is een snelle manier om de pijn te verminderen. Het bevat een snelwerkend verdovingsmiddel. In een enkel geval neemt de pijn eerst enkele dagen toe.

Kan een injectie ook niet werken?

Als een injectie op de verkeerde plek gezet wordt, kan het inderdaad zijn dat het geen effect heeft. Soms wordt de injectie gezet met behulp van een echo apparaat om nauwkeurig de juiste plaatste bepalen. Een huisarts heeft echter vaak geen echo apparaat voorhanden.
Een injectie moet niet na twaalf weken nog gegeven worden. De pijn is dan chronisch. De injectie is echt voor acute klachten.

Zijn er ook nadelen aan een injectie?

Een nadeel van een injectie is, dat het structuren die in de schouder lopen, kan beschadigen. Hier gaat zich littekenweefsel vormen. Daarom is het ook erg belangrijk om eerst bijvoorbeeld ‘gewone’ medicijnen te nemen, of fysiotherapie te gaan doen. De kans is dan groter dat je op de langere termijn ook een gezonde schouder houdt, ook al duurt de behandeling dan uiteraard wat langer.

TOP
banner