Slijmbeursontsteking schouder behandeling

Een slijmbeursontsteking in de schouder gaat niet vaak gewoon vanzelf over. Vaak is er wel een behandeling nodig. Ook om de kans op restklachten te verkleinen, is het wel verstandig de schouder te laten behandelen. Of in ieder geval: laten bekijken of dit nodig is. De slijmbeursontsteking in de schouder kan op verschillende manieren behandeld worden.

Rust

Rust is essentieel voor herstel. Heb je een beroep wat belastend is voor de schouder, dan is het verstandig om te kijken of je een paar dagen in de ziektewet kan. Vermijd ook thuis belastende activiteiten, zoals huishoudelijke taken en het tillen van kinderen.

Medicijnen

Zelf kun je pijnstillers slikken, of ibuprofen. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist. In ibuprofen zit een lichte ontstekingsremmende werking. Eventueel kun je met de huisarts contact opnemen voor een kuur van bijvoorbeeld diclofenac. Dit middel is wat zwaarder dan bijvoorbeeld ibuprofen, en is ook niet vrij verkrijgbaar. De arts kan koorts als criteria nemen voor het wel of niet geven van een kuur.

Fysiotherapie

Wanneer bovenstaande niet voldoende helpt, of de slijmbeursontsteking zit er al een tijdje, kun je baat hebben bij fysiotherapie. Je kunt naar de fysiotherapeut zonder verwijzing. De fysiotherapeut screent dan tijdens het eerste consult of je bij hem aan het goede adres bent. We noemen dit de directe toegankelijkheid fysiotherapie. De fysiotherapie kan speciale technieken gebruiken waardoor de slijmbeursontsteking in de schouder wat meer ruimte krijgt en dus minder irriteert. Ook kan de fysiotherapeut je oefeningen geven die zinvol zijn om te doen.
Een fysiotherapeut kan ook breder kijken; is er bijvoorbeeld iets waardoor de slijmbeursontsteking veroorzaakt werd? Hoe is het gehele bewegingspatroon van de schouders en; hoe is de kracht van de schouderspieren?

Injectie

Als bovenstaande niet voldoende effect hebben, kan een injectie overwogen worden. Een injectie bevat vloeistoffen die pijnstillend en ontstekingsremmend werken. Doordat het zo lokaal wordt ingebracht, heeft het vaak een snel effect. De injectie kan een aantal maal gegeven worden.

TOP
banner