Slijmbeursontsteking knie klachten

De slijmbeurs in de knie bevindt zich aan de voorkant van de knie. Een slijmbeursontsteking geeft lokale klachten, dat wil zeggen; als de slijmbeurs aan de voorkant van de knie ontstoken is, geeft dit ook voornamelijk aan de voorkant de klachten. Klinkt logisch, maar er zijn genoeg blessures die op een hele andere plaats klachten geven dan waar het letsel zit.

Klachten bij slijmbeursontsteking knie

Zoals al gezegd zit de slijmbeurs aan de voorkant van de knie. De klachten zitten ook aan de voorkant van de knie. Vaak is een slijmbeursontsteking in de knie te herkennen aan de specifieke zwelling die het geeft. Net als een slijmbeursontsteking aan de elleboog overigens. Er kan echt een ei van vocht onder de slijmbeurs hangen. Bij de slijmbeursontstekingen aan de heup en schouder is dit veel minder duidelijk te zien. Hier lopen grotere spierbundels overheen.

Naast zwelling geeft de slijmbeurs een duidelijke pijn. Bij druk neemt die pijn toe, vaak is druk op de slijmbeurs ook bijna niet te verdragen. De pijn kan zeer heftig zijn, soms zelfs bijna verdovend. Zeker wanneer een slijmbeursontsteking acuut ontstaat, is de pijn vaak fors. Leg het been hoog, zodat het vocht zo min mogelijk naar de voet stroomt en weer door het lichaam opgenomen kan worden.

Doordat de pijn nogal heftig is, lijkt het soms alsof er geen kracht meer in het been zit. De pijn verdoofd als het ware zo, dat het voelt alsof de kracht weg ebt. Doordat er een ontsteking is, geeft het lichaam een reactie van vocht en pijn.

Door de pijn en de zwelling neemt de beweging in het gewricht af. Het buigen en strekken van de knie zal vooral moeilijker gaan. Het is ook het best dit even te vermijden, waar mogelijk. Oefeningen voor een slijmbeursontsteking in de knie zijn er wel, maar dit is toch echt lastiger dan bijvoorbeeld de schouder of heup.

Wanneer de ontsteking heftig is, kun je zelfs koorts krijgen. Je zou langs de huisarts kunnen gaan om te laten bekijken of medicijnen een optie zijn om de klacht te behandelen.

TOP
banner