Slijmbeursontsteking heup injectie

Slijmbeursontsteking heup

Een slijmbeursontsteking in de heup is een pijnlijke aandoening. Het gaat gepaard met veel pijn. Meestal is de slijmbeurs aan de buitenzijde van de heup ontstoken. Door de pijn is het lopen en belasten van de heup beperkt.

Behandeling van een slijmbeursontsteking in de heup

Een slijmbeursontsteking in de heup kan op verschillende manieren behandeld worden. Rust is belangrijk, er kunnen medicijnen voorgeschreven worden of je kunt ermee naar de fysiotherapeut gaan. Een injectie wordt als één van de laatste behandelopties gedaan, dit heeft niet de voorkeur.

Injectie in de heup

Wanneer een slijmbeurs ontstoken is, kan een injectie in de heup gegeven worden. De injectie vloeistof bevat pijnstillers en ontstekingsremmers. De injectie wordt gegeven ongeveer op de plek van de ontsteking.

Cortico costeroïd injectie

Cortico costeroid is een stresshormoon dat wordt aangemaakt in het bijnierschors. Dit hormoon is essentieel in het op pijl houden van de bloedsuikers en het remmen van ontstekingsreacties in het lichaam. De injectie geeft vaak snel het gewenste effect; soms al binnen een paar uur. De corticocosteroiden doen binnen twee dagen hun werk. Effect van de injectie is binnen twee weken merkbaar. Als dit niet het geval is, heeft de injectie niet gewerkt.

Effect van injectie bij slijmbeursontsteking in de heup

Zoals al gezegd, is het effect van een injectie meestal snel waarneembaar. Een effect van de injectie kan directe pijnvermindering zijn. Hoe lang dit duurt, is niet te zeggen. De één is een week pijnvrij, de ander meerdere weken. Bij een kleine groep mensen werkt de injectie niet. Dan kan eventueel nog een tweede injectie overwogen worden.

Meer pijn na injectie in de heup

Het zou ook kunnen dat je tijdelijk (ca twee dagen) meer pijn hebt nadat je een injectie in de heup gekregen hebt. Het is dan aan te bevelen om 3×2 paracetamols (1000mg) te nemen.

In een enkel geval treedt een allergische reactie op, op de injectie. Dit uit zich in wat roodheid of uitslag.

TOP
banner