Slijmbeursontsteking elleboog symptomen

Waar zitten de symptomen

De slijmbeurs in de elleboog zit aan de punt of buitenkant van de elleboog. Dus als je op de ellebogen leunt, precies op dat botstuk. De symptomen bij een slijmbeursontsteking aan de elleboog, zitten dus ook rond die plek. De slijmbeurs in de elleboog zit redelijk oppervlakkig onder de huid. Dat maakt dat bijvoorbeeld zwelling ook goed zichtbaar is.

Zwelling bij slijmbeursontsteking van de elleboog

Bij een slijmbeursontsteking van de elleboog is er vaak een duidelijke zwelling aanwezig. Rond de punt van de elleboog is de zwelling duidelijk te zien. De zwelling kan zo groot zijn als een ei, en onder de elleboog hangen. Dit is wel vergelijkbaar met de zwelling die er is bij de slijmbeursontsteking aan de knie. Bij de slijmbeursontstekingen aan heup of schouder is er doorgaans veel minder duidelijk vocht of zwelling te zien.

Pijn bij een slijmbeursontsteking aan de elleboog

Er is duidelijke pijn aanwezig bij een slijmbeursontsteking aan de elleboog. De pijn zit rond de plaats van de ontsteking, aan het uitstekende botpunt van de elleboog. De pijn neemt toe bij het druk zetten op de elleboog.

Door het vocht en de pijn wordt het moeilijk om de elleboog te bewegen. De mobiliteit van de elleboog is dus beperkt. De ontsteking zorgt soms voor de typische klachten die horen bij een ontsteking. De huid kan wat rood verkleurd zijn en wat warm aanvoelen of gloeien. Ook kan de ontsteking wat kloppend aanvoelen. Wanneer er druk op komt, geeft dit pijn. Denk aan te strakke kleding of bijvoorbeeld op de ellebogen steunen. Bij een acute slijmbeursontsteking is dit vaak niet meer mogelijk. Door de pijn kun je ook minder kracht zetten, het lijkt als het ware verdoofd.

TOP
banner