Slijmbeursontsteking elleboog behandeling

In grote lijnen worden de slijmbeursontstekingen van de verschillende slijmbeurzen hetzelfde behandeld, met accentverschillen daar gelaten. Een slijmbeursontsteking is immers een slijmbeursontsteking. Op de verschillende pagina’s worden de behandelingen verder toegelicht. Hier volgt een korte samenvatting.

Een slijmbeursontsteking in de elleboog is niet te behandelen door middel van fysiotherapie. Net als de slijmbeursontsteking in de knie.

Rust

Allereerst is rust belangrijk bij een slijmbeursontsteking van de elleboog. Niet onnodig tillen bijvoorbeeld, geen belastende werkzaamheden met de armen doen. Ga ook niet onnodig steunen op de ellebogen. Doe tijdelijk even geen, of aangepaste sport. Rust is erg belangrijk bij een acute ontsteking. Wanneer dit niet voldoende genomen wordt, hersteld de slijmbeurs niet voldoende en is er kans op chronische ontstekingsklachten.

Medicatie

Wanneer rust niet voldoende helpt, kan de huisarts medicijnen geven die ondersteunen in het herstel. De medicijnen remmen de ontsteking en dempen de pijn.

Injectie

Wanneer rust en medicatie niet voldoende effect hebben, kan de huisarts een medicijnen/”>injectie geven. Dit werkt lokaler. Omdat het echter ook littekenweefsel kan geven, en maar beperkt kan worden toegediend, zal de huisarts eerst medicatie proberen.

Operatie

Een slijmbeursontsteking aan de elleboog kan ook geopereerd worden. Dit wordt echter alleen gedaan bij een chronische ontsteking.

TOP
banner