Slijmbeursontsteking behandeling

 

Slijmbeursontsteking behandeling

Wanneer je de symptomen van een slijmbeursontsteking herkent, geldt altijd: rust. Ongeacht waar in het lichaam er een slijmbeurs is ontstoken! Dit wordt dus niet vermeldt bij onderstaande kopjes, maar spreekt eigenlijk voorzich. Wanneer ontstoken weefsel geen rust wordt gegeven, zal het zich niet herstellen. Het herstel duurt dan langer en de kans op restklachten is groter.

Slijmbeursontsteking schouder behandeling

Een slijmbeursontsteking in de schouder kan door middel van fysiotherapie behandeld worden. De fysiotherapeut kan bepaalde technieken toepassen om de schouder op die manier te mobiliseren dat de slijmbeurs meer ruimte krijgt. Ook kan de fysiotherapeut u oefeningen geven zodat de schouder op een goede manier toch wat in beweging blijft.

Slijmbeursontsteking heup behandeling

Een slijmbeursontsteking in de heup kan, net als slijmbeursontsteking in de schouder, ook behandeld worden door een fysiotherapeut. Deze kan de spier, die over de slijmbeurs loopt, ‘losmaken’ en deze stretchen. Vaak is deze namelijk erg gespannen en geeft een extra druk op de slijmbeurs wat weer extra klachten geeft.

Wanneer slijmbeursontsteking in de heup wordt veroorzaakt door een verkeerd looppatroon kan een fysiotherapeut het looppatroon beoordelen. Deze kan u tips geven of zo nodig een anders looppatroon aanleren. Ook kan hij adviseren of het zinvol is om naar een podotherapeut te gaan. Een podotherapeut kan zooltjes aanmeten voor de voeten, dit kan uitwerking hebben op heupklachten, knieklachten, enkelklachten of zelfs rugklachten. Wanneer de basis, de voeten, niet goed is kan dit klachten in het lichaam geven. Door dit te corrigeren door een zooltje kan dit klachten wegnemen of verminderen.

TOP
banner