Slijmbeursontsteking schouder autorijden

Slijmbeursontsteking schouder autorijden

Symptomen slijmbeursontsteking schouder

Bij een slijmbeursontsteking in de schouder is het erg pijnlijk om de schouder te bewegen, de arm op te tillen. We noemen dit een beperking in beweging en mobiliteit. Dit geldt met name voor de beweging voorwaarts omhoog, zijwaarts, en naar buiten draaien. Dat juist deze bewegingen pijnlijk zijn heeft te maken met de anatomie van de schouder. Bij deze bewegingen vindt er een draaibeweging in de schouder plaats die ervoor zorgt dat er meer druk komt in de schouder. Hier zit de slijmbeurs. Wanneer een slijmbeurs ontstoken is en daar komt meer druk op geeft dit pijn.
Naast een beperking in beweging is het vaak ook niet (geheel) mogelijk om druk te zetten op de schouder, of op de elleboog / hand te steunen. Ook hierdoor krijgt de slijmbeurs extra belasting.

Autorijden met een slijmbeursontsteking aan de schouder

Bij het autorijden is met name het vooruit strekken en draaien van de schouder belangrijk. Wanneer u een slijmbeursontsteking aan de schouder heeft zal dit moeilijk zijn. Zeker bij een acute slijmbeursontsteking is het af te raden om als bestuurder in een auto te zitten. Bij het draaien aan het stuur, het vasthouden van het stuur en het schakelen wordt de schouder belast en de slijmbeurs extra geïrriteerd. Als u het stuur zonder problemen kunt draaien en kunt schakelen zonder problemen dan is het veilig om auto te rijden. Wanneer u een chronische slijmbeursontsteking heeft zal de pijn minder heftig zijn en de bewegingen van de schouder minder beperkt. Dan is het vaak wel mogelijk om enigszins fatsoenlijk en veilig een auto te besturen. Het is natuurlijk vooral belangrijk dat de veiligheid van uzelf en mede weggebruikers niet in gevaar komt.

Autorijden met medicatie voor slijmbeursontsteking schouder

Wanneer u medicatie heeft gekregen voor de slijmbeursontsteking van de schouder, is dit meestal diclofenac. Dit is een medicijn waarmee u gewoon achter het stuur mag zitten (als de pijn en functie van de schouder het toelaat). Andere medicatie, zoals morfine, beïnvloeden de rijvaardigheid. Wanneer medicatie het reactievermogen en de rijvaardigheid beïnvloedt staat dit altijd duidelijk herkenbaar vermeldt op de verpakking.

TOP
banner