Slijmbeursontsteking knie diclofenac

Een huisarts kan bij een slijmbeursontsteking medicijnen voorschrijven. Vaak zijn dit de bekende diclofenac. Wat is dat nou precies, en waar helpt het voor? Het wordt vaak genoemd en voorgeschreven, maar waar dient het voor? Diclofenac is niet zelf verkrijgbaar bij de drogist, het is alleen op recept van de huisarts te krijgen.

Diclofenac

Diclofenac is een medicijn dat bij veel meer klachten dan een slijmbeursontsteking kan worden voorgeschreven. Wat doet diclofenac nu eigenlijk? Diclofenac is een pijnstiller, het remt de pijn. Naast dat diclofenac de pijn remt, remt het ook de ontsteking en verlaagt koorts. Koorts en ontsteking horen eigenlijk bij elkaar. Wanneer je koorts hebt, is er vaak een ontsteking ergens in het lichaam. Het is niet zo dat, wanneer je een ontsteking hebt, je altijd koorts hoeft te hebben. Je kunt het dus niet omkeren.

Diclofenac kan ook gebruikt worden bij veel andere klachten. Denk aan onder andere ernstige menstruatieklachten, gewrichtspijn, reuma, jicht, de ziekte van Bechterew of artrose.
Wanneer je een diclofenac ingenomen hebt, wordt de pijn na ongeveer een uur al minder. Dit houdt ongeveer zes uur aan. We hebben het hier uiteraard over de diclofenac tablet. Diclofenac is namelijk ook verkrijgbaar in injecties of zetpillen.

Let op; diclofenac en..

Alcohol… Diclofenac en alcohol is geen goed idee. Laat alcohol echt even tijdelijk staan. Alcohol vergoot de kans op maagklachten, maar diclofenac ook.
Daarnaast kan diclofenac niet altijd samen met andere medicijnen. Slik je andere medicijnen? Vraag voor de zekerheid of die samengaan met diclofenac. Ook is diclofenac niet goed voor ongeboren baby’s, dus tijdens zwangerschap ook geen diclofenac gebruiken. Via de placenta krijgt de baby ook deze stoffen binnen, die schadelijk kunnen zijn. Als je borstvoeding geeft en niet zwanger bent, kun je diclofenac wel veilig gebruiken.

Als je wilt stoppen met diclofenac, kan dat altijd van het ene op het andere moment. Je hoeft dan niet perse af te bouwen. Een reden kan zijn dat je er allergisch voor bent, of bijvoorbeeld maagklachten van krijgt.

TOP
banner