Slijmbeursontsteking knie behandeling

Een slijmbeursontsteking in de knie is een erg pijnlijke kwaal. Hij kan op verschillende manieren behandeld worden.

Rust!

Rust is echt het belangrijkste en zul je zelf moeten ‘doen’. Een slijmbeursontsteking is 9 van de 10 keer ontstaan door overbelasting, en heeft dus rust nodig om te herstellen. Als je tijdens je werk veel staat en loopt, vraag dan of je aangepaste werkzaamheden kunt doen of tijdelijk in de ziektewet kunt. Soms is het zelfs nodig om tijdelijk op krukken te lopen.

Medicijnen

Naast rust kun je ook medicijnen slikken. Medicijnen die bijvoorbeeld de pijn minderen. Let wel; ga geen pijnstillers slikken om vervolgens de knie zwaarder te kunnen belasten omdat je bijvoorbeeld niet in de ziektewet wilt. Dit verschuift het probleem, het duurt dan alleen maar langer. Ook kun je via de huisarts medicijnen krijgen die ontstekingsremmend werken.
Ook ibuprofen werken ontstekingsremmend. Deze zijn gewoon bij de drogist verkrijgbaar, maar zijn niet zo fijn voor je maag.

Oefeningen

Er zijn enkele oefeningen die je kunt doen bij een slijmbeursontsteking aan de knie. Mensen met een slijmbeursontsteking aan de knie, krijgen doorgaans geen fysiotherapie. Bijvoorbeeld de
slijmbeursontsteking van de schouder wordt nog weleens gezien voor fysiotherapie.

Injectie

Een injectie kan gegeven worden op de plaats van een ontsteking. Door een injectie dien je lokaal eigenlijk de pijnstillers en ontstekingsremmers toe. Een injectie kan gegeven worden door een huisarts of orthopeed.

TOP
banner