Slijmbeursontsteking heup operatie

Een slijmbeursontsteking wordt niet vaak behandeld door een operatie. Eerst worden andere behandelingen geprobeerd. Deze zijn reeds beschreven. Denk aan medicatie, fysiotherapie of een
injectie.

Een operatie is dus eigenlijk het laatste redmiddel. Hier wordt vaak zo lang mogelijk mee gewacht, omdat het soms meer schade dan winst geeft. Een operatie heeft altijd het risico dat het niet het gewenste effect heeft, of dat er complicaties optreden.

De operatie

Een operatie aan de slijmbeurs in de heup is een vrij grote operatie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de operatie aan de slijmbeurs in de schouder.
Tijdens de operatie aan de slijmbeurs in de heup, wordt een incisie van ongeveer 15 centimeter gemaakt, aan de zijkant van het bovenbeen. De slijmbeurs wordt in zijn geheel verwijderd. De tractus, de spier die over de slijmbeurs heen loopt, daar wordt ook een stukje van weggehaald. Dit wordt gedaan om de druk op de slijmbeurs te verkleinen. Een slijmbeurs kan weer aangroeien als deze verwijderd is.

Na de operatie

Na de operatie moet je eerst tenminste een week met krukken lopen. Het was een vrij grote operatie en het weefsel moet even tot rust komen. Door met krukken te lopen, belast je het minder tijdens het lopen. Houdt er rekening mee dat je de eerste weken wat hulp nodig hebt bij dingen als zelfverzorging (wassen, aankleden, huishoudelijk werk). Als je iemand in je omgeving hebt kan die je misschien helpen. Bijvoorbeeld partner of kinderen. Heb je die niet, dan is het verstandig om thuiszorg in te schakelen. Je kunt nog niet te lang staan en lopen. Na zes weken ben je minder beperkt en kun je waarschijnlijk een groot deel van de dingen weer oppakken.

TOP
banner