Slijmbeursontsteking heup diclofenac

Als de slijmbeurs in de heup ontstoken is, kunnen er medicijnen voorgeschreven worden. Diclofenac is een bekend medicijn wat pijn dempt en ontstekingen remt. Diclofenac is alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek. De diclofenac kun je slikken met een half glas water.
Er zijn ook nog andere medicijnen mogelijk. De arts beslist wel medicijn het beste ingenomen kan worden. Soms is een medicijn ook niet noodzakelijk.

Hoe snel werkt diclofenac?

Diclofenac werkt ongeveer een uur na inname. Als je rond 8.00 uur een tablet slikt, zal de pijn rond 9.00 uur wat gaan afnemen. Wanneer je snel effect wilt, dan op de nuchtere maag innemen. Let op, wanneer je snel last hebt van maagklachten, is het wel beter om na de maaltijd te nemen. Het is belangrijk om de tabletten gespreid over de dag in te nemen.

Diclofenac tijdens zwangerschap

Gebruik GEEN diclofenac na de zevende maand van de zwangerschap! Dit kan schadelijk zijn voor de baby. Wanneer je zwanger bent, overleg dan altijd met je huisarts over medicijngebruik. Veel pijnstillers mogen niet genomen worden tijdens de zwangerschap omdat dit schadelijk voor de baby kan zijn.

Bijwerkingen diclofenac

Diclofenac is alleen op recept te verkrijgen. Vaak wordt er ook een maagbeschermer bij voorgeschreven. Naast maagklachten, kan diclofenac nog meer bijwerkingen geven. Denk bijvoorbeeld aan algeheel niet fit zijn, duizeligheid, vermoeidheid. Op de bijsluiter staan nog veel meer bijwerkingen die zouden kunnen optreden bij het slikken van diclofenac. Er staan echter veel diverse bijwerkingen op de bijsluiter, het is handig dit niet allemaal te gaan lezen.

TOP
banner