Slijmbeursontsteking heup behandeling

Behandeling van slijmbeursontsteking in de heup

De slijmbeurs in de heup kan op verschillende manieren behandeld worden. Wat erg belangrijk is voor het herstel (en wat je zelf al zou kunnen doen alvorens naar de huisarts te gaan), is rust. Wanneer een ontstoken slijmbeurs niet voldoende rust krijgt, is de kans groot dat deze niet volledig hersteld en er bijvoorbeeld een chronische slijmbeursontsteking blijft. Afhankelijk van het werk wat je doet, kun je overwegen om beperkte taken te doen of in de ziektewet te gaan. Wanneer een slijmbeurs in de heup ontstoken is, kun je rust nemen door niet onnodig te gaan lopen en staan. Probeer dit te vermijden. Als je werk hebt waarbij je veel staat, loopt, bukt en tilt, is het aan te raden dit iets te minderen als je een ontstoken slijmbeurs hebt. Ook is het verstandig om niet te gaan sporten. Je zult zelf merken dat dit vaak ook al bijna niet meer kan door de pijn. Wanneer een slijmbeursontsteking acuut is, is ook zwemmen even niet aan te raden.

Een bezoek aan de huisarts is verstandig. Hij kan kijken of en wat voor behandeling het best kan worden ingezet. Soms voldoet een NSAID; een medicijn wat pijnstillend en ontstekingsremmend werkt. Diclofenac is een voorbeeld van een NSAID die vaak wordt voorgeschreven bij slijmbeursontstekingen.

De behandeling van een slijmbeursontsteking van de heup is er altijd op gericht om pijn te dempen en de ontsteking te remmen.

Fysiotherapie bij slijmbeursontsteking heup

Tegenwoordig kun je rechtsstreeks naar de fysiotherapeut. Dit kan zonder verwijzing van arts. De fysiotherapeut doet dan de screening om te kijken of je bij hem of haar aan het goede adres bent. Een fysiotherapeut kan een slijmbeursontsteking in de heup soms behandelen. Hij kan de pijn dempen en oefeningen geven die het herstel bevorderen.

Injectie bij slijmbeursontsteking heup

Wanneer een kuur en/of fysiotherapie onvoldoende effect geeft, kan een injectie worden gegeven. Er wordt een ontstekingsremmer ingebracht op plaats van de ontsteking. Dit wordt echter niet zomaar gedaan. Er zal eerst een medicatie-kuur worden voorgeschreven.

Moet een slijmbeursontsteking in de heup altijd behandeld worden?

Wanneer een slijmbeursontsteking echt acuut ontstaat, gaat deze vrijwel nooit vanzelf over. Hij zal dus wel behandeld moeten worden. Wanneer je een slijmbeursontsteking vermoed, is het verstandig een bezoekje aan de huisarts te brengen.

TOP
banner