Slijmbeursontsteking heup accupunctuur

Bij een slijmbeursontsteking kan ook gekozen worden voor een acupunctuur behandeling. Dit is bij meerdere pijnklachten effectief, maar ook veel andere lichamelijke klachten. Acupunctuur kan bijvoorbeeld ook gedaan worden bij overgangsklachten, onvruchtbaarheid, afvallen, menstruatieklachten. Ook bij pijnklachten kan voor acupunctuur gekozen worden.

Acupunctuur bestaat uit verschillende onderdelen. Tijdens de intake zal bekeken worden welke behandelvorm het best kan worden toegepast bij de klachten.

Acupunctuur

Acupunctuur gaat ervan uit dat er energiebanen door het lichaam lopen. Ook wel acupunctuurbanen of meridianen genoemd. Door het zetten van naaldjes in de energiebanen kunnen bepaalde punten worden gestimuleerd. De punten staan in verbinding met organen of lichaamsfuncties. Bij pijnklachten wordt er tijdens het prikken een stof naar de hersens (endorfines) vrijgemaakt. Dit geeft hetzelfde effect als een pijnstiller.
Er wordt geprikt met dunne, buigbare wergwerpnaaldjes. Hierdoor is het prikken niet pijnlijk.

Tuina

Tuina is een vorm van massage die vaak wordt toegepast bij klachten aan het bewegingsapparaat. Bij een slijmbeursontsteking zou dus voor tuina gekozen worden.

Cuppen

Bij cuppen worden er cups op de huid geplaatst die vacuum zuigen. Hierdoor wordt de doorbloeding en ontspanning van de huid gestimuleerd. Cuppen wordt doorgaans meer bij chronische pijnklachten toegepast.

Chinese kruiden

De gedachtengang vanuit de acupunctuur is dat elke kruid of voedingsmiddel zijn werking heeft op onze energie. Door middel van bepaalde kruiden kan dus de energiebalans verbeterd worden.

Alternatieve behandeling

Acupunctuur valt onder de alternatieve geneeswijzen. De oorsprong van de acupunctuur ligt in China, het is een oosterse denkwijze. De verzekering vergoedt acupunctuur vaak ook maar ten dele.

TOP
banner