Slijmbeursontsteking elleboog operatie

Een slijmbeursontsteking aan de elleboog gaat gepaard met vervelende symptomen. Soms heeft een reguliere behandeling te weinig of geen effect. Bijvoorbeeld fysiotherapie valt onder de reguliere behandeling / geneeswijzen.

Soms hebben behandelingen, alternatief en / of regulier, te weinig effect. Een laatste optie kan dan een operatie zijn. Een operatie aan de slijmbeurs van de elleboog wordt niet zo vaak gedaan. Het is echt zo’n beetje de laatste behandeloptie.

Bij een operatie aan de slijmbeurs van de elleboog, wordt een snede in de huid gemaakt, ter hoogte van de elleboog. Het ontstoken deel van de slijmbeurs wordt verwijderd. Een slijmbeurs die wordt verwijderd, kan weer aangroeien. Meestal groeit hier ‘gewoon’ weefsel weer aan (versus ontstoken weefsel).
Een operatie is het liefst een eenmalige gebeurtenis. Door teveel snijden, kan er teveel littekenweefsel ontstaan. Teveel littekenweefsel geeft ook weer toename van klachten.

Na de operatie

Na de operatie zal de arm enige weken rust nodig hebben. Het zal pijnlijk zijn de elleboog te bewegen. De kans is aanwezig dat je vanuit het ziekenhuis een sling meekrijgt, om de arm tijdelijk in te hangen.

TOP
banner