Slijmbeursontsteking elleboog klachten

De slijmbeurs in de elleboog bevindt zich aan het puntje van de elleboog.
Een slijmbeursontsteking in de elleboog gaat met verschillende klachten gepaard. De klachten zijn erg specifiek, het is dan vaak duidelijk dat het om een slijmbeursontsteking gaat.

De belangrijkste klacht bij een slijmbeursontsteking is de pijn. De pijn zit heel lokaal, rond de plaats van de slijmbeurs. Soms straalt de pijn wat uit, bijvoorbeeld naar de bovenarm of hand.
Ter hoogte van de slijmbeursontsteking zit een zwelling. Bij een slijmbeursontsteking aan de elleboog is dit vaak een heel duidelijk vochtzakje. Dit in tegenstelling tot de slijmbeursontsteking aan de schouders of heup. Doordat de slijmbeurzen in de elleboog en knie redelijk dicht onder de huid zitten, zijn de klachten vaak heel duidelijk herkenbaar.

Ook kan de elleboog wat rood zijn. Dit komt door de ontsteking die onder de huid zit. Rood mag, maar de verkleuring mag niet zwart zijn. Let ook op of er geen wondje is (geweest) rond de ontsteking.
Naast de zwelling, pijn en roodheid kan er een kloppende pijn aanwezig zijn en kan de elleboog warm aanvoelen. Dit zijn de ontstekingsfactoren.

Door de pijn en zwelling kan de arm vaak moeilijk bewogen worden. Buigen en strekken is dan beperkt. Als de slijmbeursontsteking echt acuut is, is er vaak nog maar weinig beweging mogelijk. Ook druk op de elleboog is vaak niet goed te hebben. Bijvoorbeeld op de elleboog steunen is vaak bij een ontsteking haast niet te doen. Soms is druk van strakke kleding zelfs al teveel.

TOP
banner